Social tijdlijn

Een van de hoofdfuncties van Online Intranet is de social tijdlijn. Hierin kunnen gebruikers berichten delen met alle andere gebruikers. De sociale tijdlijn is van waarde op zowel zakelijk als sociaal vlak: het doen van een mededeling naar alle medewerkers, het delen van een bestand of het plaatsen van een grappige afbeelding. De mede-gebruikers van het systeem kunnen de berichten liken, een reactie plaatsen en bestanden downloaden. De sociale tijdlijn heeft een positief effect op de betrokkenheid van medewerkers bij de organisatie. Ze blijven op de hoogte van belangrijke ontwikkelingen, het laatste nieuws binnen de organisatie, gaan in discussies met elkaar over bepaalde vraagstukken en daarnaast is er ook altijd plaats voor een informeel bericht. Wilt u een interessant bericht blijven volgens dan kunt u ervoor kiezen een notificatie te ontvangen. Samenvattend is de social tijdlijn een functie die medewerkers verbind en van toegevoegde waarde is op zowel zakelijk als sociaal gebied.

Groepen

Binnen een organisatie wordt er gewerkt met verschillende afdelingen en groepen. Een afdeling financiën, personeelszaken en de groep die het jaarlijkse personeelsuitje verzorgt. Met andere woorden: medewerkers zijn onderdeel van allerlei groepen. Online Intranet speelt hierop in doormiddel van de ‘Groepen’-functionaliteit. Gebruikers van Online Intranet kunnen worden toegevoegd aan verschillende groepen. Niet alles wat gepost wordt op Online Intranet is namelijk geschikt of interessant voor iedere gebruiker. Vanuit het Online Intranet kunt u heel gemakkelijk navigeren naar een bepaalde groep. Elke groep heeft een eigen tijdlijn waarin onderling kan worden gediscussieerd over onderwerpen die alleen relevant zijn voor die groep. Ook het delen van bestanden die alleen toegankelijk zijn voor de leden van een bepaalde groep is een belangrijke functionaliteit binnen Online Intranet. Een organisatie is een dynamisch geheel van allerlei afdelingen en groepen en Online Intranet speelt hierop in.

Documentbeheer

Het makkelijk delen van kennis is een essentieel onderdeel van een goed presterende organisatie. Men moet gemakkelijk toegang hebben tot de juiste bestanden. Met Online Intranet deelt u bestanden online in een beveiligde omgeving met degene die toegang mogen hebben. Upload de kwartaalcijfers van uw organisatie en deel deze gemakkelijk met alle werknemers of alleen met de financiële afdeling. Plaats vooraf de agenda van de vergadering en deel naderhand de notulen van met degene die aanwezig waren op de vergadering. Zo zijn er nog talloze voorbeelden waarop het documentbeheer van Online Intranet de effectiviteit van uw organisatie sterk verbeterd. Het bestandsbeheer loopt op een server die altijd operationeel is (99,9% uptime garantie). Dagelijks worden alle bestanden geback-upt en gecontroleerd, encryptie van data, authenticatie controlesysteem en gebouwd op een gewaardeerd ontwikkelframework. Met andere woorden, u kunt met een gerust hart en heel gemakkelijk al uw bestanden delen met de mede-gebruikers.

Taken

Naast dat Online Intranet dienst doet als sociaal communicatieplatform vormt het ook ondersteuning op organisatorisch gebied. Iedereen binnen een organisatie is bezig met verschillende projecten en door middel van de taken-functie van Online Intranet kan het verloop van deze projecten worden bevordert. U kunt taken toewijzen aan uzelf of anderen. In het dashboard krijgt u een handig overzicht van alle taken die nog moeten worden afgerond.

Berichten

U wilt even snel iets bespreken met een collega of vragen of ze het formulier al hebben ingeleverd? Binnen Online Intranet kunt u gemakkelijk een bericht sturen naar uw collega’s. De ontvanger krijgt een notificatie van het bericht per mail. Door meerdere ontvangers toe te voegen aan een bericht kan een groepsgesprek worden gestart. Het berichtensysteem zorgt voor effectievere interne communicatie, verbind medewerkers en is van toegevoegde waarde zowel sociaal als zakelijk.

Online Smoelenboek

Online Intranet zorgt voor een betere interne communicatie. In een organisatie met flexwerkplekken  of een organisatie met meerdere vestigingen is het niet realistisch te verwachten dat iedereen elkaar kent. Online Intranet zorgt voor een betere onderlinge bekendheid en betrokkenheid. In het online smoelenboek kun je gemakkelijk alle medewerkers binnen uw organisatie opzoeken en informatie vinden: bedrijfsgegevens, persoonlijke gegevens en een beschrijving geschreven door de persoon zelf. Heeft u dat ook wel eens? U krijg een e-mail van iemand binnen uw organisatie maar weet niet meer precies wat die persoon voor functie heeft binnen het bedrijf. Binnen twee klikken in Online Intranet heeft u alle informatie over de persoon die u zoekt. Daarnaast kan vanuit het online smoelenboek ook gemakkelijk meteen een bericht worden verstuurd.
 

Voordelen van ons smoelenboek

  • Medewerkers gemakkelijk beheren
  • ​Zoekfunctie op naam en/of functie
  • Persoonlijke profielpagina per medewerker
  • Alle informatie beschikbaar, van formeel tot informeel
  • Neutraal of in de huisstijl van uw bedrijf
  • Alles in één omgeving
  • Mogelijkheid tot sturen van berichten

Twijfels? Probeer het gewoon!
Maak nu 30 dagen gratis gebruik van het Online Intranet, vraag een proefaccount aan.
 
Profielpagina Intranet
Uiteraard vindt u het belangrijk dat medewerkers de mogelijkheid hebben om hun profiel zo ver mogelijk invullen. Medewerkers krijgen dan ook een melding op het moment dat nog niet alle informatie ingevuld is om dit te stimuleren. Onderstaand een voorbeeld van een ingevuld profiel, er bestaat de mogelijkheid extra velden toe te voegen indien u zaken mist.